کاشت مو از ناحیه تناسلی به سر
کاشت موی فولیکولی واحد (FUE) به یک روش محبوب برای ترمیم مو تبدیل شده است. از آنجایی که FUE هیچ زخم خطی به جا نمیگذارد، برای برداشت از مناطق مختلف بدن از جمله ریش، سینه و اندامها در افراد پر مو مناسبتر خواهد بود.
در کاشت مو از ناحیه تناسلی به سر باید توجه داشت که ویژگیهای موی بدن از جمله ضخامت، طول و چرخه مو ممکن است کاملاً با موی سر مطابقت نداشته باشد. علاوه بر این تکنیکهای برداشت موهای بدن زمانبرتر هستند و نیاز به مهارت بیشتری نسبت به FUE معمولی دارند.
کاشت موی بدن را میتوان به تنهایی یا در ترکیب با موی سر در مراحل پیشرفته طاسی، برای بهبود ظاهر خطوط مو و در آلوپسی اسکار استفاده کرد. با توجه به این موضوع برداشت موهای بدن منبع جدید و قابل استفادهای را برای جراحان ترمیم مو ایجاد میکند.
کاشت مو یک زمینه در حال پیشرفت سریع است که در آن جراحان ترمیم مو در تلاشند تا روشهای جدیدتری را برای بهبود عملکرد پیوند و بهبود نتیجه کلی روش ترمیم مو پیدا کنند. در روش سنتی، کاشت مو از برداشت فولیکولها از ناحیه اهداکننده ایمن پوست سر و پیوند این فولیکولها به مناطق طاسی روی پوست سر استفاده میشود.
منبع محدودی از فولیکولها برای برداشت از ناحیه اهداکننده ایمن وجود دارد؛ تقریباً حداکثر تا 6000 واحد فولیکولی مو در بهترین تراکم ناحیه اهداکننده. این برای ارائه پوشش مناسب، بهویژه در درجههای پیشرفته VI و VII از مقیاس نوردوود در آلوپسی آندروژنی ناکافی است. در چنین مواردی، فولیکولهای مو از سایر قسمتهای بدن از جمله ریش، سینه، بازوها و پاها در افراد پر مو میتوانند بهعنوان منبع عرضه اضافی اهداکننده استفاده شوند.
ویژگیهای موی بدن
بیشتر موهای روی بدن انسان موهای ویلس است که نمیتوان از آنها برای ترمیم مو استفاده کرد. موهای حساس به آندروژن در ریش، تنه، زیر بغل و شرمگاه با شروع بلوغ به موهای انتهایی تبدیل میشوند. همین موضوع سبب خواهد شد تا کاشت مو از ناحیه تناسلی و دیگر نواحی بدن موفقیت آمیز نباشد.
بین 30 تا 85 درصد موهای بدن در فاز تلوژن هستند. فاز آناژن موی بدن بسیار کوتاهتر است، چند ماه در مقایسه با چند سال برای موی سر. در نتیجه، موی بدن کوتاهتر و نازکتر از موی سر رشد میکند. فقط موی ریش است که در مقایسه با موی سر با ضخامت بیشتری رشد میکند.
موهای بدن اغلب فر هستند و پس از پیوند تقریباً همیشه با رشد بیش از حد طول خود فر میشوند. با این حال، با آرایش و صاف کردن، فر بودن موی بدن میتواند برای تطابق بهتر با موی سر کاهش یابد.
در پیوند موی بدن و کاشت مو از ناحیه تناسلی برای دستیابی به نتایج رضایتبخش نیاز به مهارت بالایی است. تراکم پایینتر فولیکولهای موی بدن، زمانهای برداشت کندتر، خستگی اپراتورها به دلیل ماهیت طاقتفرسای روش، نیازهای بیهوشی و ناراحتی بیمار، تعداد کل پیوندهای موی بدن که میتوانند در هر جلسه برداشت شوند را محدود میکند. در مقایسه با موی سر، موی بدن به جز ریش نازکتر است و بیشتر به صورت فولیکولهای موی منفرد در واحدهای فولیکولی فردی رخ میدهد.
در نتیجه واحدهای فولیکول موی بدن بیشتری برای ارائه تراکم، حجم و پوشش مشابه در پوست سر طاسی در مقابل موهای سر مورد نیاز است. خستگی افزایش یافته جراح به دلیل مدت زمان طولانیتر و نیاز به مهارت بالاتر نیز ممکن است در عملکرد ضعیف پیوند نقش داشته باشد.
کاشت مو از ناحیه تناسلی
توجه داشته باشید که هنگام برداشت از نواحی ریش، نرخ بریدن بین 10 تا 20 درصد است، در حالی که از سینه، ناحیه شرمگاهی و پاها نرخهای بریدن به حدود 20 تا 30 درصد افزایش مییابد. با توجه به این موضوع بسیاری از متخصصان ترجیح میدهند از روش FUT در ناحیه زیر بغل برای بهبود عملکرد پیوند از طریق برش نواری استفاده کنند، زیرا زخم حاصل را میتوان به راحتی در چینهای زیر بغل استتار کرد.
لازم به ذکر است که در کاشت مو از ناحیه تناسلی به سر، همیشه تفاوت فردی در اثربخشی وجود دارد. با این حال، با تمرین بیشتر، احتمالاً بازده بهبود خواهد یافت.
آیا کاشت مو از ناحیه تناسلی به سر امکانپذیر است؟
تا به اینجا در مورد امکان پیوند موی قسمتهای مختلف بدن به سر را بررسی کردیم. حال قصد داریم به این سؤال که آیا کاشت مو از ناحیه تناسلی به سر امکان پذیر است پاسخ دهیم. در پاسخ به این سؤال باید گفت که از نظر تئوری امکان برداشت فولیکولهای مو از هر نقطهای از بدن وجود دارد، اما کاشت مو از ناحیه تناسلی به دلایل متعددی توصیه نمیشود و از نظر پزشکی نیز روشی ایمن و مؤثر تلقی نمیشود.
چرا کاشت مو از ناحیه تناسلی توصیه نمیشود؟
- تفاوت ساختاری موها: موهای ناحیه تناسلی از نظر ساختار، ضخامت و چرخه رشد با موهای سر تفاوتهای قابل توجهی دارند. این تفاوتها باعث میشود که موهای پیوند شده از این ناحیه به خوبی با موهای سر هماهنگ نشوند و نتیجه طبیعی و زیبایی ایجاد نکنند.
- خطرات عفونت: ناحیه تناسلی به دلیل وجود باکتریها و میکروبهای مختلف، مستعد عفونت است. برداشت فولیکول از این ناحیه و انتقال آن به پوست سر میتواند خطر ابتلا به عفونتهای جدی را افزایش دهد.
- نتایج نامطلوب: موهای پیوند شده از ناحیه تناسلی ممکن است رشد نامنظم داشته باشند، رنگ و ضخامت متفاوتی داشته باشند و در نهایت ظاهری نامطلوب ایجاد کنند.
- عوارض جانبی: این روش ممکن است عوارض جانبی دیگری مانند درد، تورم، خونریزی و ایجاد اسکار را به همراه داشته باشد.
- عدم پذیرش اجتماعی: این روش از نظر اجتماعی نیز پذیرفته شده نیست و ممکن است منجر به مشکلات روانی و اجتماعی برای فرد شود.
روشهای ایمن و مؤثر برای کاشت مو
مجموعه زیبایی دنیز پیشنهاد میکند اگر به دنبال روشی ایمن و مؤثر برای کاشت مو هستید، بهتر است به روشهای استاندارد و تأیید شده پزشکی مانند FUE (استخراج واحد فولیکولی) و FUT (برداشت واحد فولیکولی) روی بیاورید. در این روشها، فولیکولهای مو از ناحیه پشت سر که از نظر ژنتیکی مقاوم به ریزش هستند، برداشته شده و به ناحیه طاس پیوند زده میشوند.
منبع:ncbi.nlm.nih | wimpoleclinic